Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Δημήτρη Γόντικα που υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, να συμμετέχει ως ειδικός σύμβουλος πλέον, μαζί με τον εποπτεύων του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Αλαφούζο, ενώ στο νέο διοικητικό σχήμα θέση αντιπροέδρου θα έχει ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Στράτο Σωπήλη. Στη θέση τους παρέμειναν οι Λεωνίδας Πολέμης και Βασίλης Κωνσταντίνου που είχαν και στο προηγούμενο σχήμα το ρόλο των αντιπροέδρων.

Ο Κώστας Ελευθεράκης θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου της ομάδας.

 
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.

ΕΡΩΤ. Ένα σχόλιο για την αλλαγή σελίδας στην ομάδα;

ΑΠΑΝΤ.Δεν είναι αλλαγή σελίδας, είναι συνέχεια της διοίκησης του κυρίου Γόντικα που ήταν στα χνάρια της προσπάθειας που κάνουμε".

ΕΡΩΤ.Ποιος είναι ο πρώτος στόχος σας ως νέος πρόεδρος; Καταλαβαίνετε και εσείς ότι ο κόσμος είναι πικραμένος, τι μπορείτε να του πείτε;

ΑΠΑΝΤ. "Νομίζω ότι δεν έχουμε επιλογή καμία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ομάδα μας, να στηρίξουμε τους παίκτες μας, να δώσουμε όλη την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή και να έρθει η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μπορέσει να φανερώσει τις ικανότητες του. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα διανύει μία κακή συγκυρία, αυτό την έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Θέλουμε επιτέλους να βοηθήσει λίγο η τύχη, γιατί εκτός από τα λάθη που έγιναν σε κάποια ματς που δεν είχαμε καλή απόδοση, έχουμε γκίνια και δυσκολία να βάλουμε γκολ, το οποίο δεν είναι φυσιολογικό στο κάτω-κάτω της γραφής. Ηρεμία, ψυχραιμία και προχωράμε μπροστά και η ομάδα πρέπει να στηριχθεί".

ΕΡΩΤ. Ποιο είναι το οργανόγραμμα με τις αλλαγές που γίνονται;

ΑΠΑΝΤ.Δεν έχουμε κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Απλά ο κύριος Παναγόπουλος θα συμμετάσχει στη διοίκηση. Θα εκπροσωπεί μαζί με τον κύριο Κωνσταντίνου τον Παναθηναϊκό στη Λίγκα. Στα υπόλοιπα δεν έγιναν αλλαγές.

ΕΡΩΤ. Συνεχίζετε να στηρίζεται τον κύριο Φερέιρα;

ΑΠΑΝΤ. Είναι προφανές. είναι ένας ένας έντιμος και έμπειρος προπονητής και αν θυμηθούμε την κατάσταση του Παναθηναϊκού την άνοιξη, το είχε δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος δημόσια ότι πρέπει να μείνει τρία χρόνια για να χτίσει μία μεγάλη ομάδα. Είναι φανερό ότι η σημερινή ομάδα θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Απλά είναι θέμα συγκυρίας. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με τον Φερέιρα και πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που θα μας βγάλει από τη δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε.

Είναι σύνθετα τα προβλήματα που έχουμε. Οικονομικά, ένα σύστημα εχθρικό ενάντια στον Παναθηναϊκό, αλλά με τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει, χάνουμε και τα δίκια μας. Αλλά οι περισσότεροι από εσάς είστε φίλαθλοι και γνωρίζετε ότι έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό που δεν είναι καθαρό, ούτε καλό. Ακούγεται και λέγεται ευρύτατα ότι υπάρχει θέμα διαιτησίας, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο της. Ελπίζαμε ότι φέτος η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αλλά διαψευστήκαμε. Πάνω απ' όλα πρέπει να παίξουμε καλύτερη μπάλα. Για να τα καταφέρουμε, χρειαζόμαστε ηρεμία, ψυχραιμία και σύμπνοια.

ΕΡΩΤ. Ποιος είναι ο πρώτος σας στόχος;

ΑΠΑΝΤ. Πρώτος στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα. Φέτος ο Παναθηναϊκός με την ΑΜ Κ που θα γίνει, θα έχει όσα έσοδα και έξοδα. Αυτή τη στιγμή στην ΑΜΚ έχουν μπει 2,5 εκατομμύρια και αυτό το ποσό θα μείνει, το οποίο καλύπτει το άνοιγμα ως το τέλος της σεζόν. Κουβαλάμε ένα μεγάλο χρέος από τα προηγούμενα χρόνια και ευελπιστούμε να το καλύψουμε. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, γιατί υπάρχουν θέματα ΟΥΕΦΑ, θέματα ηθικού των παικτών, γιατί δεν έχουν πληρωθεί όπως θα έπρεπε και όλα αυτά συντελούν σε μία κακή ψυχολογία. Εμείς σαν διοίκηση πρέπει να κάνουμε κάτι, ο προπονητής να βοηθήσει και να έχουμε κατανόηση από το σύνολο του κόσμου.

ΕΡΩΤ. Υπάρχει η σκέψη να πάρετε δάνειο;

ΑΠΑΝΤ. Όχι. Αυτές είναι κάποιες γραμμές προεξόφλησης ουσιαστικά. Διαχειριζόμαστε καλύτερα τα έσοδα που έχει ο Παναθηναϊκός.

ΕΡΩΤ. Τέθηκε θέμα επιστροφής του Άγγελου Φιλιππίδη; Ο Γόντικας μένει στο ΔΣ;

ΑΠΑΝΤ. Δεν έτυχε να μιλήσω με τον κύριο Φιλιππίδη. Είναι συμπαθέστατος και όλοι τον συμπαθούμε στον Παναθηναϊκό για όσα πέρασε. Ο κύριος Γόντικας οπωσδήποτε θα είναι εδώ να μας βοηθήσει. Άλλωστε ο κύριος Γόντικας και ο κύριος Φερέιρα οι οποίοι έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σημείο να υπάρχει σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν τον Απρίλιο, τον Μάιο, κοντά στο Πρωτοδικείο. Σήμερα είμαστε μία συντεταγμένη ομάδα, με κακά αποτελέσματα που δεν αμφισβητεί κανείς, αλλά το ότι είμαστε ακόμα ομάδα, το οφείλουμε στους κυριους Γόντικα και Φερέιρα.

ΕΡΩΤ. άρχει κάτι νεότερο αναφορικά με τη Λεωφόρο;

ΑΠΑΝΤ.Δεν έχω κάτι νεότερο. Επιθυμία του κάθε Παναθηναϊκού είναι γυρίσουμε στη Λεωφόρο.